Ons vakantiehuisLogeren in De Duivenmelkerij doe je in een stijlvolle luxueuze vakantiewoning

De vakantiewoning heeft 4 slaapkamers waarvan 1 gezinskamer. Er is een bedje voorzien voor baby of peuter . Elke kamer heeft een eigen badkamer met wastafel, toilet en inloopdouche . Er liggen zachte handdoeken klaar samen met luxe badproducten . Je kan zalig slapen in een boxspring die naar keuze naast of uit elkaar geplaatst kunnen worden. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt met frisgewassen linnen zodat je van de eerste minuut van je verblijf kan genieten.

Een gezellige open keuken nodigt je uit om samen te koken en te genieten van de maaltijd. Aan de lange eettafel kan je napraten of gezelschapspelen spelen. De keuken is volledig ingericht met vaatwasser, inductie kookplaat, oven, microgolfoven, koelkast, koffie en theehoek met waterkoker, koffiezetapparaat en Dolce Gusto machine. Een welkomspakket met koffie en thee staat voor je klaar samen met wat lekkers.

De loungehoek nodigt je uit tot relaxen en rustig genieten . Bij mooi weer kan je de BBQ aansteken en genieten op het terras of een balletje gooien op de petanquebaan . Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de omheinde tuin . Er is voldoende parking voorzien. Fietsen vinden een plaatsje in de garage en de elektrische fietsen kunnen opgeladen worden . In de garage staat een wasmachine en droogkast, een strijkplank met strijkijzer die je vrij kan gebruiken. Een extra koelkast en diepvriezer zijn ook voorzien. Een babybadje, verzorgingskussen en kinderstoel zijn aanwezig.


Algemene voorwaarden
Huur – en boekingsvoorwaarden
Wanneer u de vakantiewoning boekt verklaart u zich akkoord met de onderstaande huurvoorwaarden. Gelieve ze daarom zorgvuldig door te nemen wanneer u wil boeken.
De algemene voorwaarden zijn van toepassing voor de woning die zich bevindt te Meerhout, Kiezel 229, 2450 Meerhout. Er kan alleen van deze voorwaarden worden afgeweken indien de eigenaar voorafgaandelijk en schriftelijk er mee heeft ingestemd. Deze schriftelijke instemming wordt dan vermeld op de boekingsbevestiging.
Boeken
 • U kan telefonisch of via internet boeken. Deze manieren van boeken zijn bindend. Met het vastleggen van een boekingsopdracht worden de algemene voorwaarden van kracht. Er zijn geen boekingskosten aan de boeking.
Boekingsopdracht en betalingen
 • Elke boeking wordt door de eigenaar bevestigd door middel van een bevestiging per e-mail.
 • Binnen een week na ontvangst van deze boekingsbevestiging dient er een aanbetaling van 30% van de huursom (afgerond naar een rond getal) te gebeuren. Er dient ook een waarborg van € 250 betaalt te worden.
 • Bij niet tijdig betalen van de aanbetaling en/of saldo van de huursom is de eigenaar gerechtigd de geboekte periode voor de verhuur van de vakantiewoning te annuleren. De annulatievoorwaarden zijn dan van kracht. De waarborg zal steeds volledig terug gestort worden in geval van annulering.
Annuleren
De boeking kunt u zonder kosten binnen de 5 dagen, gerekend vanaf de boekingdatum, annuleren. U kan dit schriftelijk of via e-mail doen. Deze bedenktijd geldt niet voor boekingen binnen de 30 dagen voor aanvang van de huurperiode. Bij annulering na deze 5 dagen of boekingen binnen de 30 dagen voor de huurperiode, zijn onderstaande annuleringsvoorwaarden van kracht.
Annulering door de huurder
 • Annuleringen moeten per e-mail aan de eigenaar door gegeven worden , daarna ontvangt u een annulatiebevestiging.
 • Bij annulering tot de 30ste dag voor de aanvang van uw verblijf bedragen de annuleringskosten de aanbetaling van de huursom.
 • Bij annulering tussen de 30ste dag en de 14de dag voor de aanvang van uw verblijf bedragen de annuleringskosten 50% van de huursom.
 • Bij annulering na de 14de dag voor de aanvang van uw verblijf bedragen de annuleringskosten 75% van de huursom.
 • Vanaf 48 u voor uw aankomst bedragen de annuleringskosten 100% .

Annulatieverzekering/annuleringen welke door de annulatieverzekering in aanmerking komen, worden behandeld comform de verzekeringsvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij. De huurder staat het vrij een aanulatieverzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaarschappij naar keuze. De kosten hiervan zijn ten laste voor de huurder.

Annulering door de verhuurder
Indien omstandigheden of overmacht de eigenaar dwingen tot annulering van de al gehuurde vakantiewoning, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder en onmiddellijk zal de eigenaar het reeds betaalde bedrag terug storten. De huurder heeft geen enig meer of ander recht dan het terug vorderen van het betaalde bedrag.
Aansprakelijkheid
Aansprakelijkheid van de huurder

De gehuurde vakantiewoning dient door de huurder, medehuurders of bezoekers met de vereiste zorg en zorgvuldigheid te worden bewoond met in achtneming van de rust voor de omgeving. De hoofdhuurder is aansprakelijk voor schade die door hem/haar , medebewoners of bezoekers veroorzaakt , ook wanneer deze na zijn/haar vertrek geconstateerd, worden. Wanneer er schade of ontvreemding na vertrek van de hoofdhuurder wordt geconstateerd , zal deze zich moeten neerleggen bij de uitspraak van de eigenaar.

 • Bij de vakantiewoning aanwezige huisreglementen zijn een onverbrekelijk deel van de huurovereenkomst en dienen daarom strikt te worden nagekomen.
 • De huurder dient er voor te zorgen dat hij geen lawaaioverlast veroorzaakt aan de omwonenden . Bij inbreuk worden alle personen zonder waarschuwing vooraf en zonder terug gave van huurgelden uit de vakantiewoning verwijderd
 • Roken is totaal verboden in de gehele woning.
 • Huisdieren zijn niet toegelaten in de vakantiewoning
Aansprakelijkheid van de verhuurder
 • De eigenaar kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, van welke aard dan ook berokkend aan huurders van de vakantiewoning.
 • De prijzen en kosten vermeld op de boekingsbevestiging zijn van toepassing.
 • De eigenaar kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die ontstaat door natuurgeweld, natuurrampen, kernrampen, aanslagen, stakingen, geweldpleging en het in aanraking komen met een luchtvaartuig of onderdelen daarvan.
 • Het kan gebeuren dat er in de buurt van de vakantiewoning wordt gewerkt. Wij denken bijvoorbeeld aan wegwerkzaamheden of bouwactiviteiten. Wij kunnen voor eventuele geluidsoverlast geen verantwoordelijkheid aanvaarden.
Aansprakelijkheidsverzekering
 • De huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden zoals een aansprakelijkheidsverzekering (familiale verzekering).
 • De huurder wordt er op gewezen er goed aan te doen zijn wettelijke aansprakelijkheid, in geval van de door hem veroorzaakte brand van de betrokken vakantiewoning te verzekeren. Gelieve dit te checken bij uw verzekeringsagent .
Maximaal aantal personen/extra personen
 • In de huisbeschrijving vermeld de eigenaar het maximaal aantal personen dat in de vakantiewoning mag verblijven. Dit aantal ( max 12) mag niet overschreden worden . Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het vakantiehuis geweigerd zonder aanspraak te maken op teruggave van de huur.
 • Een kind onder het jaar wordt niet als volwaardig persoon geteld doch dient wel op voorhand vermeld te worden.
 • Bij overschrijden van het maximum aantal personen is men niet meer in orde met het regelement van het Vlaamse gewest en met de brandveiligheid en de brandverzekering.
 • Bij een niet-volledige bezetting zijn extra personen welkom mits voorafgaand overleg . Indien zij blijven logeren dient er een toeslag betaald te worden . Extra personen die buiten medeweten van de verhuurder komen logeren zijn niet toegestaan.
 • Onderverhuren is niet toegestaan.
Aankomst en vertrek
 • Gelieve de aankomst en vertrekuren te respecteren. Wij, net als jullie wellicht, vinden het fijn om in een nette vakantiewoning aan te komen en te verblijven. Daarom moet er voldoende tijd zijn voor een goede poetsbeurt tussen het vertrek van de vorige en aankomst van de nieuwe gasten.
 • Aankomstuur: de vakantiewoning is ter jullie beschikking vanaf 16.00 u de dag van aankomst.
 • Indien uw aankomstuur afwijkt van 16.00 u vragen wij om tijdig te verwittigen.
 • Vertrekuur: om 10u00 moet je de vakantiewoning verlaten op vrijdag
 • Vertrekuur: om 12u00 moet je de vakantiewoning verlaten op zondag
 • Een latere check- out is eventueel mogelijk mits overleg en beschikbaarheid.
 • Een verlengd verblijf is eventueel mogelijk mits overleg en beschikbaarheid
Einde van verblijf/eindschoonmaak

Het gehuurde vakantiehuis dient altijd netjes achter gelaten te worden na afloop van uw verblijf. Dit houdt in:

 • De woning opruimen
 • Alles terug op zijn plaats zetten
 • Vuilnisbakken ledigen
 • Het aanrecht opruimen
 • De schone vaat terug in de kast zetten
 • Alles bezemschoon achter laten

Gelieve bij vertrek de lichten te doven en de ramen te sluiten.

Huisvuil sorteren

Men dient het huisvuil te sorteren. Indien dit niet gebeurt wordt het huisvuil niet meegenomen door de ophaaldienst en kan er een boete volgen. Deze boete zal worden verhaald op de huurder. Achter de polyvalente zaal is een sorteerstation

Linnengoed

Bij het in gebruikname van de vakantiewoning zijn de bedden steeds opgemaakt. Bij einde huur mogen de bedden open blijven liggen. Het badlinnen kan je achter laten in de badkamer.

Waarborg
 • De waarborg dient om eventuele ongelukjes, beschadiging of ontvreemding te vergoeden. Deze bedraagt €250.
 • Klachten in verband met inventaris en bestaande schade worden aanvaard to 6 u na uw aankomst. Deze dient men te vermelden bij de eigenaar.
 • De controle van de vakantiewoning gebeurt bij het poetsen. Het is dus bij het poetsen dat men schade, verlies of breuk kan vaststellen . Wanneer alles in goede staat is achter gelaten en geen schade of breuk is geconstateerd, dan wordt uw waarborgsom te laatste een week na uw verblijf geretourneerd. Gaat de schade het bedrag van de waarborg te boven, dan is de huurder verplicht een aanvullende betaling over te maken binnen de week na berichtgeving.
 • Een conflict over de eventuele schade is een conflict tussen de eigenaar en de huurder. De eigenaar beslist over de waarborg.
 • Meld ongelukjes spontaan. Bij een ongeluk(je) neemt u contact op met de eigenaar, zo kunnen de dingen opgehelderd worden en kan er een oplossing gezocht worden die beide partijen kunnen aanvaarden.
Inclusief in de prijs
 • Heerlijk opgemaakte bedden bij aankomst
 • Handdoeken en luxe badproducten
 • Gebruik van kluis
 • Keukenlinnen, afwasproduct en tabletten voor de vaatwasser
 • Toiletpapier, keukenpapier, koffiefilters
 • Basiskruiden
 • Welkomspakket
 • Verse tuinkruiden
 • Wifi
 • Water, gas, elektriciteit, eindschoonmaak
 • Kinderbedje met bedlinnen, kinderstoel, peuterstoel, baby badje en verzorgingskussen

Wil je de vakantiewoning of polyvalente ruimte gebruiken? Gelieve contact met ons op te nemen om afspraken te maken .